Elämisen taso parani!

Syksykesällä v. 2007 alkoivat jalkapohjani kipeytyä, tuntuivat vähitellen ”puuromaisilta” ja tunnottomilta, nilkkoja alkoi särkeä ja kipu eteni sääriä myöten ylöspäin estäen edelleen kävelyä ja seisomista pitkään. Kipu hellitti istuessa ja maatessa.

Pääsin lokakuussa 2007 sotaveteraanikuntoutukseen ja siellä sain neurologin lähetteen yksityiseen selkärangan magneettikuvaukseen.. Tuloksena vaikea-asteinen spinaalistenoosi nikamatasolla L4-5, sentraalinen prolapsi, spondylartroosia ja flavahypertrofiaa.

Yksityisen ortopedin suositteleman leikkauksen sijaan sain 10 kerran hoitomääräyksen ja vielä lisää 10 kertaa terveyskeskuslääkäriltä. Hoitoa sain 2-3 kertaa kuukaudessa Osteopatia Klinikalla päättyen toukokuussa 2009.

Heti hoitojen alettua kivut alkoivat vähentyä, käveleminen ja selkä paranivat, jalkapohjien puutuminen heikkeni, elämisen taso parani! Aiemmin en pystynyt kävelemään kuin n. 200m, nyt normaalisti.

Pirkko, lehtori, eläkeläinen, 87v.