Migreeni

Molemmat tyttäremme olivat 6-vuotiaita, kun heillä todettiin migreeni. Vanhemmalla tytöllä migreeni alkoi pieninä lyhyinä päivittäisinä päänsärkykohtauksina. Voimakkaampaa päänsärkyä oli 2-4 päivänä viikossa. Särkykierrettä yritettiin katkaista Pronaxen-lääkkeellä. Myöhemmin estolääkkeeksi määrättiin Seloken.

Nuoremman tytön migreeni alkoi silmien vihlomisella ja valon arkuudella. Varsinainen päänsärkykohtaus ei puhjennut joka kerta. Hänellä diagnosoitiin äkkiä alkava auraoireinen migreeni. Myös hänelle määrättiin estolääkkeeksi Seloken.

Molemmat tytöt ovat olleet tutkimuksissa ja hoidoissa keskussairaalan lastenneurologilla.

Kuulimme tuttavaltamme osteopatiasta ja hänen hoitojen hyvistä tuloksista erityyppisten migreenien hoidossa. Migreenin hoidossa hän käyttää mm. kraniosakraaliterapiaa.

Jo kolmen hoitokerran jälkeen molempien tyttöjen vaivat helpottivat. Kävimme hoidoissa säännöllisesti puolitoista vuotta. Vanhemmalla tytöllä ei ole ollut migreenikohtauksia sen jälkeen, kun hän aloitti osteopaattisessa hoidoissa käymisen. Nuoremmalla tytöllä on ajoittain lievää silmien vihlontaa.

Kumpikaan tytöistä ei tarvitse enää migreenin estolääkkeitä. Olemme todella iloisia, että lääkehoidolle löytyi vaihtoehtoinen hoito, josta löytyi ratkaiseva apu tyttöjen migreeniin.

Tytöt ovat nyt 9 ja 10- vuotiaita. He käyvät nykyään osteopaatin hoidossa muutaman kerran vuodessa.

Anne, tyttöjen äiti