Olo helpotti joka kerta enemmän

Vuosia sitten minulla todettiin alkava astma, jonka vuoksi käytin vuosia avaavaa lääkitystä. Varsinainen syy osteopaatin luokse menoon oli kuitenkin kiukutteleva selkäni, jonka satutin melko pahasti kymmenen vuotta sitten. Reiluun vuoteen en kunnolla voinut nojata edes seinään ja epäilyksenä oli jopa välilevyn pullistuma. Jatkoin liikkumista ja ratsastusta ja sainkin selkäni jonkinlaiseen kuntoon käytyäni myös melko säännöllisesti eräällä toisella terapeutilla, mutta silti ajoittain en päässyt edes kävelemään kunnolla. Kuvittelin sen olevan loppuelämän vaiva, mutta onneksi toisin kävi.

Menin osteopaatin luokse ensimmäisen kerran kaksi vuotta sitten. Ensimmäisellä kerralla hän kertoi minulle epäilevänsä, etten tarvitse ensinnäkään astmalääkkeitä ja toiseksi, selässäni ei ole pullistumaa vaan nikamat hivenen vinossa. Täytyy myöntää, että ihan ensimmäisellä kerralla en oikein uskonut jättäväni astmalääkkeitä. Alku oli melko haastavaa, oireet olivat aika voimakkaita, mutta olo helpotti joka kerta enemmän. Tuon ensimmäisen hoitokerran jälkeen olen todella jättänyt astmalääkkeet kokonaan pois, vaikka pidänkin edelleen ”piippua” kaapissa kaiken varalta vanhasta tottumuksesta. Selkäni on ollut erinomaisessa kunnossa ja olen oppinut tunnistamaan oireet jo hyvissä ajoin enkä ole tuntenut enää kipuja.

Lisäksi osteopaatti on ollut erinomaisena apuna hoitamassa myös hevoseni ongelmia ja sen myötä olen löytänyt ihan uuden herkkyyden ratsastukseen. Uskon, että osteopaatin avulla pääsemme tavoitteisiimme nopeammin ja pystyväni säilyttämään herkkyyden, joka on erittäin tärkeää ratsastuksessa.

Salla, Yrittäjä, 33 v