Selkäni oli täysin lukossa

Minulla on neljä lasta ja selkävaivani alkoivat ensimmäistä lasta odottaessani. Raskaus raskaudelta oireet ovat pahentuneet ja jäivät lopulta raskauksien väliseksikin ajaksi. Välillä selkäni oli täysin lukossa ja lasten hoitaminen ja nostelu oli todella kivuliasta ja hankalaa.

Kokeilin erityyppisiä selän manipulaatiohoitoja mutta mikään niistä ei tuonut hetkellistä helpotusta pidempiaikaista apua selälleni. Lopulta päätin kokeilla myös osteopatiaa ja se tuntuu olevan avain selkäni lukkoon! Osteopatia on ollut yllättävän tehokas hoitomuoto minun selälleni vaikka itse selän käsittely hoidossa on hyvin pehmeää ja lempeää.

Edelleen joudun nostelemaan lapsia paljon mutta selkäni on pitkiäkin aikoja täysin oireeton. Käyn osteopaatilla nykyään harvakseltaan tarvittaessa, eli jos selkäni alkaa lähettää ”varoitusviestejä”. Kaiken kaikkiaan osteopatia on mielestäni miellyttävän pehmeä ja tasapainottava hoitomuoto.

Eeva-Liisa, 37 vuotta, psykologi