Vakavasta loukkaantumisesta kuntoutuminen

Olin rajussa auto-onnettomuudessa, jossa loukkaannuin vakavasti. Murtumia oli useassa paikassa; vakavimmat lonkassa ja kyynärpäässä ja muut jalkaterässä, kylkiluissa ja selkä-/kaularangassa. Lisäksi perna jouduttiin poistamaan. Minulle annettiin kaikkiaan 13 pussia verta ensiavussa ja myöhemmin lonkkaleikkauksessa.

Toivuttuani riittävästi hakeuduin fysikaaliseen hoitoon. Valitsin kuulemieni hyvien kokemusten perusteella osteopaatin hoitoa antamaan. Sain ensiarvoisen tärkeän avun heti ensimmäisellä hoitokerralla: kotiin palattuani nukahdin sohvalle rauhalliseen ja rentoon uneen – lähes kolme kuukautta vaivanneet, traumasta johtuneet uniongelmat korjaantuivat. Normaali, hyvä yöuneni palasi, mikä on ollut sittemmin hyvin sujuneen kuntoutumiseni iso osatekijä.

”Kehonrakennusyhteistyö” eli osteopaatin osaaminen vaurioituneiden luiden ja kudosten kuntouttamisessa sekä oma panostukseni venyttelyyn, lepoon ja fyysisen kunnon kohottamiseen on tuonut erinomaisia tuloksia. Vakavat vammat ovat parantuneet nopeasti ja kuntoutuminen edennyt todella hyvin. Siitä, että pystyin taas kävelemään ja käyttämään vasenta kättäni lähes kuin tervettä, olin hyvin kiitollinen ja olen edelleen. Ensimmäinen työpäivä sairasloman jälkeen oli juhlan aihe.

Osteopaattisen hoidon fyysiset tulokset ovat erinomaisia, mutta mielestäni hienointa on hoidon kokonaisvaltaisuus. Traumasta ei ole jäljellä mitään henkisiä jännitteitä. Jokaisen hoitokerran jälkeen olen rento ja energinen, ja oloni on mitä mainioin. Olen tullut tietoisemmaksi paranemisvoimista jotka minussa on. Koko toipumis- ja kuntoutumisprosessi yhteistyössä osteopaatin kanssa on opettanut minulle jotain tärkeää itsestäni; elämä tuo eteeni erilaisia haasteita ja vastoinkäymisiä, mutta uskon selviytyväni niistä. Tunnen itseni tasapainoiseksi, katson tulevaisuuteen kiitollisin ja toiveikkain mielin. Loukkaantumisesta on jäänyt jotain liikerajoitteita, mutta ne eivät millään tavoin varjosta elämänlaatuani. Ehkäpä niille rajoitteille voidaan vielä tehdäkin jotain.

Kati